Upozorenje, korisnička podrška komunicira samo na engleskom jeziku. Poslijepodne možete biti kontaktirani od strane kolegice na hrvatskom jeziku.
×
Gorillasports.hr

Kako savladati skakanje na plyo boxu - pripremni trening

26.04.2023

0

Kako savladati skakanje na plyo boxu - pripremni trening

Pliometrička kutija, plyobox ili jump box je sve popularniji fitness rekvizit ne samo u profesionalnim teretanama, već i kod kuće. Pristalice crossfit-a i funkcionalnog treninga, sportisti, teniseri, ali i fudbaleri i hokejaši uključuju ga u svoju redovnu rutinu. Pomaže u poboljšanju dinamike, brzine, eksplozivne snage i snage skoka. Gorilla Sports Plyobox u crnoj boji

Treniranje na plyobox-u može biti vrlo raznoliko, ako znate kako. Skokovi zahtijevaju hrabrost i mogu biti malo zastrašujući za početnike. Kako bismo vam pomogli da se riješite straha, sastavili smo četiri vježbe koje će vas optimalno pripremiti za vaš prvi skok na plyobox-u. Sve ove vježbe također služe za optimizaciju skokova na plyobox-u, tako da uskoro možete koristiti više kutija. Gorilla Sports Jump Box crni, 45 cm

Pripremne vježbe

Kad savladate teoriju, vrijeme je da budete hrabriji! Pokazat ćemo vam što vježbati kako bi vaši prvi skokovi na plyobox-u bili uspješni.

1. Skok u dalj
Dugi skokovi su optimalna vježba za poboljšanje vaše skakačke snage. Usmjerite se na koordinirano skakanje i slijetanje. Vježbanjem dugih skokova poboljšavate ravnotežu i napetost tijela, tako da možete sigurnije pristupiti skokovima na plyobox-u.

2. Čučnjevi
Slijetanje na plyobox-u je poput čučnja. Čučnjevi su stoga dobra priprema za koordinirano i sigurno slijetanje. Pravilno čučnite i uvjerite se da je vaša težina potpuno na petama. Gorilla Sports Jump Box crni, 60 cm

3. Gore-dolje
Na plyobox-u možete u početku vježbati penjanje i spuštanje. Važno: kada to radite, trebali biste mahati rukama dok se penjete gore. Tako ćete se naviknuti na pokret i osjećati se sigurnije.

4. Čučnjevi s izbačajem
Dinamičan odraz od poda učinkovito poboljšava vašu skakačku snagu i pokretljivost nogu. Pri izvođenju skokova iz čučnja uvjerite se da slijećete meko i kontrolirano. Tako bi trebalo biti i kasnije kada skačete na plyobox.

 

Naš savjet: Ako se još uvijek ne osjećate sigurno i ne usudite se na plyobox, možete uključiti sve četiri vježbe u svoju fitness rutinu i nastaviti se poboljšavati. Ne bojte se - mnogi sportaši osjećaju veliki respekt prema skokovima na plyobox-u. Ali sigurni smo da ćete uspjeti!

Povratak na blog

Rasprava o članku (0)

Tvoje ime
Molimo unesite svoje ime
Email za kontakt
Unesi svoj email
Tvoja poruka
Unesite svoju poruku
Podaci označeni sa * su obavezni
Učitavam
Učitavam...